Bezbedno rukovanje vatrenim oružjem (stručna obuka)

Obuka "Bezbedno rukovanje vatrenim oružjem" je namenjena studentima Fakulteta bezbednosti koji žele da se osposobe za rukovanje vatrenim oružjem i steknu Uverenje ovlašćene organizacije – Streljačkog saveza Srbije. Program obuke su kreirali licencirani instruktori sa velikim iskustvom u sprotskom streljaštvu i obučavanju lica za rukovanje vatrenim oružjem.

Specifičnosti ove obuke se ogledaju u pristupu, trajanju i metodama. Obuka traje šest dana, od čega su prva četiri posvećena savladavanju tehnike gađanja i pripremanju za bezbedno i stručno rukovanje oružjem. Obuka uključuje vežbanje na vazdušnom oružju, pri čemu se pažnja posvećuje svim elementima gađanja, poput disanja, stavova, položaja, koncentracije i tehnike ispaljivanja pravilnog hica. Simultano sa praktičnim gađanjem, polaznici stiču i teorijska znanja koja čine sastavni deo ispita za rukovanje vatrenim oružjem. U okviru teorijskog dela, polaznici se upoznaju sa zakonskim normama o korišćenju, nošenju i čuvanju vatrenog oružja.

Nakon prvog, četvorodnevnog dela obuke, pristupa se dvodnevnoj obuci na vatrenom oružju i polaganju ispita za rukovanje vatrenim oružjem. Cilj obuke je ovladavanje tehnikom pravilnog i bezbednog rukovanja vatrenim oružjem, podizanje svesti o značaju poznavanja pravila bezbednog rukovanja oružjem, usvajanje potrebnih teorijskih znanja i razvijanje bezbednosne kulture u domenu nošenja i korišćenja vatrenog oružja i promocija streljačkog sporta i veštine. Ishodište obuke je sticanje Uverenja o obučenosti za rukovanje vatrenim oružjem, ovladavanje pravilnom tehnikom gađanja, razvijanje veštine pravilnog, stručnog i bezbednog rukovanja oružjem. Obuka traje šest dana (4+2), obuku sprovode licencirani instruktori i treneri streljačkih klubova i reprezentativaca.

Prijavi se Preporuči prijatelju

© 2013 SIC Inovativni centar Fakulteta Bezbednosti. Sva prava zadržana.