Akademija za telohranitelje

Jedan od najvažnijih brendova SIC-a je Akademija za telohranitelje, koja pruža kratke i efektne obuke za razvoj psihofizičkih veština telohranitelja. Cilj obuka je da pomognu u formiranju kompletnog, svestranog, sposobnog i prilagodljivog profesionalca, spremnog da brzo, tačno, pribrano i racionalno reaguje u brojnim stresnim, kriznim i konfliktnim situacijama i tako zaštiti klijenta i/ili organizaciju i preventivno odbije potencijalne napadače, kao i da adekvatno reaguje u pravcu minimizacije štetnih posledica ukoliko se desi neželjeni događaj.

Obuka telohranitelja se sastoji iz veoma intenzivnog jednomesečnog programa, koji pruža kompletne veštine i omogućava razvoj najvažnijih psihofizičkih osobina za posao telohranitelja.

Ova akademija se razlikuje od ostalih obuka za telohranitelje iz više razloga :

  1. Instruktori Akademije su vrhunski majstori praktičnog borenja, ljudi sa izuzetnom reputacijom u poslovima zaštite lica i objekata, iskusni i provereni profesionalci, dokazani na najtežim poslovima u ovoj struci, koji Vam mogu preneti ključne veštine za „preživljavanje u surovim uslovima ulice“.
  2. Akademija pruža obuku iz praktičnog, situacionog gađanja vatrenim oružjem, koju drže instruktori evropskog renomea, osvajači prestižnih međunarodnih nagrada u oblasti praktičnog gađanja za potrebe specijalnih jedinica. Reč je o ekskluzivnim profesionalcima, koji imaju jedinstveno iskustvo u ovom poslu, ljudima retkih kvaliteta i veština u gađanju u najrazličitijim pozicijama i situacijama.
  3. Na Akademiji ćete naučiti da pružite prvu pomoć i tako zaštitite sebe, klijenta i druge, smanjite ili eliminišete potencijalnu štetu u brojnim kriznim situacijama i proširite krug svojih veština i znanja.
  4. Akademija obuhvata i obuke koje povećavaju Vaša znanja i veštine u oblasti komunikacije, što je jedinstven slučaj u ovakvim programima. Ovde ćete naučiti da kontrolišete tenziju i stres, umirite sebe i druge, prepoznate neverbalne znake agresivnog ponašanja, razgovorom i stavom izbegnete ili sprečite sukobe i tako uz nepostojeću ili minimalnu štetu zaštitite klijenta i sebe, ali i protencionalnog protivnika. Naučićete da reagujete pribrano, efikasno ubeđujete sagovornike i razvijate psihološke veštine, stičete pozitivan mentalni stav.

Akademija se sastoji iz sledećih obuka:

  • STRESS FIGHTING Profesionalna obuka se sastoji iz niza praktičnih vežbi i treninga čiji je cilj ovladavanje odabranim tehnikama različitih borilačkih veština, sa idejom da polaznika osposobi za samoodbranu i borenje na svim distancama.Naglasak je stavljen na borenje pod stresom, a polaznici se osposobljavaju da u bezbednosno najkritičnijim sitaucijama reaguju pribrano i efikasno odbiju napad na sebe ili drugog uz minamalnu moguću povredu napadačevih dobara. Polaznici će steći specijalizovana profesionalna znanja i veštine, koja su potpuno prilagođena realnim situacijama.
  • KOMUNIKACIJA U KRIZNOJ SITUACIJI I KONTROLA STRESA KOD SEBE I KLIJENTA Stručna obuka pruža znanja iz oblasti komunikacije u kriznim i konfliktnim situacijama. Predavanja i praktične vežbe (radionice) sprovode renomirani stručnjaci i psiholozi sa višegodišnjim iskustvom u upotrebi komunikacionih veština u različitim vrstama kriza i konflikata. Polaznici se uče da kontrolišu stres, reaguju pribrano, smireno i racionalno, upravljaju sopstvenim i emocijama klijenta. Polaznici se uče da prepoznaju verbalne i neverbalne znake koji mogu ukazati na mogući napad i kako da smirenim korišćenjem psiholoških tehnika zaštite sebe i druge u situacijama koje nose veliku dozu stresa.
  • LIČNA PRATNJA I ZAŠTITA KLIJENTA Obuka za profesionalno osposobljavanje i usavršavanje u oblasti pratnje i zaštite lica podrazumeva sticanje vrlo specifičnih veština, koje mogu preneti samo provereni profesionalci, sa velikim iskustvom u praćenju i zaštiti ličnosti kojima je zbog potrebe posla ili državne funkcije koju obavljaju ugrožena lična bezbednost. Program obuke obuhvata ovladavanje metodama i tehnikama za preventivno i reaktivno delovanje u odnosu na različite izvore ugrožavanja bezbednosti klijenta. Polaznici će se osposobiti i za pravljenje terenskih, operativnih procena ugroženosti i planiranje bezbednog kretanja klijenta, kao i za upotrebu psiholoških tehnika za ocenu i analizu stvarnih bezbednosnih opasnosti.
  • TAKTIKA UPOTREBE VATRENOG ORUŽJA Program obuke su osmislili instruktori sa velikim iskustvom u taktičkom rukovanju i upotrebi vatrenog oružja u situacijama obezbeđenja VIP ličnosti. Specifičnosti ove obuke se ogledaju u pristupu i metodama. Obuka traje šest dana, od čega su prva dva dana posvećena proveri znanja kandidata i savladavanju tehnike gađanja i pripremanju za bezbedno i stručno rukovanje oružjem. Preostala četiri dana se uvežbavaju napredne tehnike upotrebe vatrenog oružja u različitim taktičkim situacijama.
  • PRUŽANJE PRVE POMOĆI Obuka se sastoji iz standardizovanih programa. Polaznici ovladavaju osnovnim tehnikama pružanja prve pomoći (veštačko disanje, zaustavljanje krvarenja, trijaža, imobilizacija, opipavanje pulsa itd.).

Cena pohađanja Akademije za telohranitelje iznosi 1.680,00 EUR (hiljadu šeststo i osamdeset eura) u dinarskoj protivvrednosti po kursu NBS. U cenu su uračunati troškovi smeštaja, Akademija Vam obezbeđuje smeštaj u Beogradu u okviru navedene cene, bez troškova ishrane. Obuke se odvijaju u ekskluzivnim prostorijama sportskog spa centra "Soko-fit", poligonima za trening vatrenim oružjem u odgovarajućim prostorijama beogradskih streljačkih klubova, učionicama na prestižnim lokacijama i prostorijama Fakulteta bezbednosti (obuke iz komunikacije i kontrole stresa).

Nakon uspešno završene obuke, polaznici dobijaju Sertifikat Inovacionog centra Fakulteta bezbednosti Univerziteta u Beogradu i EFS Akademije Beograd.


Kontakt osoba :
Borislav Ćosić
tel: 0637767145

Prijavi se Preporuči prijatelju

© 2013 SIC Inovativni centar Fakulteta Bezbednosti. Sva prava zadržana.