Kriminalistička psihologija (seminar)

Pohađanjem seminara polaznici upoznaju principe i tehnike kriminalističe psihologije i uče se njihovoj primeni u različitim bezbednosnim sferama: otkrivanju i razjašnjavanju krivičnih dela i uspešnom vođenju istrage, obaveštajno-bezbednosnoj delatnosti i privatnoj bezbednosti. Korpus ovih znanja i veština obuhvata: vođenje forenzičkog intervjua, osnove forenzičkog profilisanja, bihejvioralnu analizu verbalne i neverbalne komunikacije, umeće poligrafskog ispitivanja i tehnike efikasne komunikacije i ispitivanja.

Cilj seminara je upoznavanje polaznika sa radom eksperata za kriminalističku psihologiju i podizanje svesti polaznika o mogućnostima instrumentalizacije znanja kriminalističke psihologije u bezbednosnim poslovima. Ishodište seminara se ogleda u podizanju svesti o značaju primenjene psihologije u sektoru bezbednosti i ovladavanje osnovnim principima i tehnikama kriminalističke psihologije.

Seminar traje 3 dana (21 nastavni čas), edukatori su članovi Grupe za kriminalističku psihologiju i poligrafsko ispitivanje Uprave kriminalističke policije MUP-a R. Srbije. Ciljna grupa seminara su zaposleni u pravosuđu, privatnoj bezbednosti i službama ljudskih i socijalnih resursa; studenti Fakulteta bezbednosti, Pravnog fakulteta, Filozofskog fakulteta-katedra za psihologiju, Kriminalističko-policijske akademije, Vojne akademije i drugih srodnih fakulteta.

Prijavi se Preporuči prijatelju

© 2013 SIC Inovativni centar Fakulteta Bezbednosti. Sva prava zadržana.