Borenje pod stresom (stručna obuka)

Profesionalna obuka se sastoji iz niza praktičnih vežbi i treninga čiji je cilj ovladavanje odabranim tehnikama različitih borilačkih veština, sa idejom da polaznika osposobi za samoodbranu i borenje na svim distancama. Naglasak je stavljen na borenje pod stresom, a polaznici se osposobljavaju da u bezbednosno najkritičnijim situacijama reaguju pribrano i efikasno odbiju napad na sebe ili drugog uz minimalnu moguću povredu napadačevih dobara.

Polaznici će steći specijalizovana profesionalna znanja i veštine, koja su potpuno prilagođena realnim situacijama. Ovaj zadatak se postiže treniranjem u različitim uslovima, simulacijom stresnih i opasnih situacija i razvijanjem brzih, efektnih i gotovo automatizovanih reakcija na raznovrsne oblike ugrožavanja. Obuka uključuje i tehnike odbrane od razbojnika, silovatelja, napadača koji koriste oružja itd. Cilj ove profesionalne obuke je da polaznike osposobi za samostalnu upotrebu kombinovanih borilačkih tehnika u funkciji zaštite lične sigurnosti i obavljanja bezbednosnih poslova u kojima njihov fizički integritet može biti neposredno ugrožen (poslovi policijskih i vojnih službenika, operativaca bezbednosno-informativnih ili obaveštajnih agencija, privatnog obezbeđenja itd.).

Polaznici su osposobljeni da pravilno reaguju i zaštite sebe i druge na adekvatan način u opasnim i stresnim situacijama, kroz upotrebu najpraktičnijih elemenata različitih borilačkih veština, uz pokrivanje svih distanci i okolnosti koji se javljaju u realnim borbama (poziciono borenje bez pomoćnih sredstava-udaračko-rvački stil; sukob sa više protivnika; odbrana od napada hladnim oružjem, štapom, palicom i drugim rekvizitima itd.). Obuka traje 3 meseca (40 nastavnih časova), autori programa obuke su istaknuti sportisti i profesionalci sa velikim iskustvom u obučavanju članova specijalnih policijskih jedinica, telohranitelja i pripadnika čuvarske službe.

Obuka je namenjena zaposlenim operativcima u nacionalnoj bezbednosti kao i onima koji su zaposleni ili nameravaju da se zaposle na poslovima službenika privatnog obezbeđenja, studentima Fakulteta bezbednosti, kriminalističko-policijske akademije i Vojne akademije.

Prijavi se Preporuči prijatelju

© 2013 SIC Inovativni centar Fakulteta Bezbednosti. Sva prava zadržana.